Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca nu curat laptopul la timp?

Daca nu vrei sa cureti laptopul acum, probabil te intrebi care este cel mai rau lucru care s-ar putea intampla in lipsa curatarii. Ei bine, situatia cea mai drastica este atunci cand laptopul nu se mai aprinde iar cand acest lucru se intampla inseamna ca cipul video a incetat sa mai functioneze.
Aceasta defectare a cipului survine de la faptul ca temperaturile mari din interiorul laptopului, au dezlipit cu timpul, cipul video de pe placa de baza astfel necesitand service pentru placa de baza.
Pentru remedierea acestei defectiuni majore exista doua variante.

1. Inlocuirea cipului video cu unul nou!
Inlocuirea cipului video inseamna o cheltuiala de aproximativ 500 de lei incluzand pretul cipului video si al manoperei de montare. Cipul video poate costa mai mult sau mai putin, depinde de modelul laptopului.

2. Relipirea cipului vechi pe placa de baza.
Relipirea cipului inseamna ca trebuie sa faceti reballing. Daca veti auzi termenul de reflow, sa tineti minte intotdeauna ca nu trebuie sa faceti asa ceva! Nu faceti niciodata reflow ci doar reballing! Mai multe despre diferentele dintre reballing si reflow in acest articol. Procedeul numit reballing costa aproximativ 250 de lei iar laptopul va rezista maxim inca 2 ani! Exista situatii cand dupa reballing, cipul video se dezlipeste din nou la nici cateva luni! Un laptop cu reballing efectuat nu va mai putea fi folosit pentru cativa ani tocmai de aceea este bine sa preveniti necesitatea de a face reballing, printr-o curatare pe an, inlocuirea pastei si verificarea sistemului de racire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *