Antivirus platit sau gratis?

Un numar mare de utilizatori de calculatoare considera ca au nevoie de un antivirus.
Majoritatea sistemelor preinstalate de producator vin cu un antivirus deja instalat,insa multi utilizatori apeleaza la parerea unei persoane care se pricepe in domeniul calculatoarelor, pentru a afla ce antivirus este mai bun.

In prezent, alegerea unui antivirus bun este mai simpla deoarece exista organizatii independente care testeaza lunar o mare parte dintre programele antivirus de pe piata.
Unul dintre cele mai importante detalii tine de suma de bani pe care sunteti dispus sa o cheltuiti la achizitia unui antivirus.
Desi exista programe de securitate fiabile care nu costa absolut nici un leu, cele mai multe dintre ele sunt contra cost.

De cele mai multe ori, un antivirus gratuit utilizeaza acelasi motor de scanare precum varianta platita a produsului respectiv. Asadar, un antivirus gratis este in mare masura la fel de eficient in a scapa calculatorul de virusi si alte forme de malware. Unele sisteme antivirus gratuite,permit scanarea insa nu permit eliminarea gratuita a virusilor gasiti.

In cele mai multe cazuri in care un antivirus va invitala upgrade contra unei sume de bani
implic amai multe functii ce vor asigura securitatea. Printre acestea, se numaraun firewall, un filtru anti-phising, un sistem anti-furt, anti-spam si multe altele.

Nu toate aceste functii sunt necesare, in cele mai multe situatii antivirusul facand o treaba suficient de buna.
Comparativ cu programele de securitate care percep o taxa de utilizare, cele gratuitetind savastreseze. In permanenta vor aparea ferestre care fac reclama la un upgrade catre versiunea contra cost.
In concluzie, versiunea gratuita a programelor de securitate este o metoda foarte buna de marketing pentru a te convinge sa investesti in siguranta calculatorului tau. Daca nu te pricepi in alegerea unui antivirus sau la instalarea si configurarea acestuia, poti sa apelezi fie la un prieten mai descurcaret fie sa la Goldnet Service Laptop Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *