Defecte des intalnite la laptopuri.

Ca orice dispozitiv electronic folosit destul de des, şi laptopurile suferă defecţiuni după o perioadă de timp.În funcţie de componenta afectată, unele probleme le poţi rezolva acasă, însă există şi situaţii în care este recomandată vizită la un service specializat.

Printre cele mai întâlnite defecţiuni ale laptopului sunt:
1. Placa de bază reprezintă cea mai costisitoare reparaţie şi trebuie înlocuită imediat ce a cedat.Aceasta se poate defefcta din diverse cauze, de aceea producătorii recomanda utilizarea ei conform specificaţiilor.
2. Display-ul reprezintă cea mai fragilă component a laptopului şi poate ceda din cauza unei utilizări intensive pe perioade extinse sau în urma unor lovituri, şocuri sau lichide vărsate peste acesta. Înlocuirea display-ului va costa cateva sute de lei si puteti alege un display de laptop second hand sau nou.
3. Ventilatorul procesorului este o componentă foarte importantă pentru laptop, deoarece acesta asigura o temperatură optimă de funcţionare, şi evita supraîncălzirea acestuia, care ar putea duce la defectarea altor componente sau o funcţionare necorespunzătoare a laptopului. Defectarea este favorizată de acumularea de praf sau alte particule care se pot acumula pe motorul și paletele ventilatorului.Este recomandată curăţarea acestuia de cel puţin o dată pe an.
4. Tastatura este cea mai utilizată componentă a laptopului şi se poate defecta în urma unor lovituri, însă cel mai frecvent se întâmplă din cauza vărsării de lichide asupra acesteia.Repararea sau înlocuirea acesteia se poate face într-un service specializat de laptopuri.
5. Bateria.Indiferent de eforturi şi măsurile de precauţie, bateria are o durată de funcţionare limitată.Aceasta însă poate scădea din cauza căldurii în exces, care este principalul inamic, sau în urma unei folosiri incorecte.Bateria nu poate fi reparată, aceasta trebuie schimbată atunci când nu mai funcţionează corespunzător.
6.Adaptorul Jack/AC se defectează de cele mai multe ori din cauza utilizatorului care poate avea tendinţa să bruscheze intrările pentru mufa. Conexiunea nu se mai face corespunzător, ceea ce împiedica funcţionarea caştilor şi a microfonului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *