Despre memoriile ram

In acest articol vom discuta despre memorii ram si despre importanta acestora in buna functionare a unui laptop. Memoria RAM are un rol extrem de important in buna functionare a laptopului sau calculatorului dumneavoastra.

Aceasta componenta este printre cele mai durabile, existand producatori care ofera garantie pe viata!
Intrucat nu are parti mobile ci este doar o componenta electronica, citirea datelor se va face mult mai rapid fata de modul cum o face un hard disk sau un ssd. De aceea este nevoie de memoria ram si de accea procesorul nu primeste datele de la hard disk ci de la memorie.

La pornirea laptopului, adica a sistemului de operare, acesta incarca in memoria ram toate serviciile, folderele, meniul start, bara de unelte, iconitele, wallpaperul si programele din start up.

Capacitatea de stocare a memoriilor este masurata in MB sau GB si cu cat beneficiati de o capacitate mai mare de stocare cu atat laptopul sau calculatorul vor functiona mai rapid.
Desigur, nu este suficienta doar o capacitate de stocare mare ci si frecventa la care lucreaza memoria ram trebuie sa fie cat mai ridicata iar timpul de raspuns, asa numita latenta, sa fie cat mai mica.

Frecventa este practic reprezentata de viteza de incarcare si descarcare a informatiilor din unitatea de stocare externa catre memoria ram si apoi catre procesor. Latenta este reprezentata de timpul de asteptare de descarcare si incarcare a informatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *