Sfaturi de intretinere a laptopului.

Laptopurile sunt pe cat de folosite, pe atat de fragile iar intretinerea corespunzatoare a intregului ansamblu care formeaza un laptop, este foarte importanta. In eventualitatea in care laptopul se defecteaza din anumite motive, primul impact va fi asupra bugetului personal. Puteti evita plata reparatiilor, asigurandu-va ca laptopul este corect inretinut. Ce inseamna asta?

Fiecare componenta in parte are punctele ei slabe de aceea trebuie sa luati in calcul acest aspect. Display-ul este foarte sensibil la socuri, lovituri sau lichide. Atunci cand manevrati laptopul, asigurati-va ca display-ul nu va fi lovit. Folositi genti speciale pentru dimensiunile laptopului iar carcasele suplimentare (cele slim) aduc si mai multa siguranta. Asigurati-va ca nu varsati lichide pe display iar atunci cand il stergeti, folositi alcool izopropilic in loc de spirt. Acest tip de alcool se evaporta mult mai repede fata de spirt, asigurandu-va astfel ca nu se va prelinge catre ramele display-ului.

Bateriile sunt foarte pretentioase iar ciclurile de incarcare si descarcare trebuie facute corect, urmarind atat cele mai bune practici, cat si specificatiile producatorului. Evitati temperaturile extreme asupra bateriei. Daca simtiti ca este foarte incinsa, decuplati bateria si folositi laptopul doar cu incarcator pentru cateva ore.

Incarcatoarele sunt cele mai usor de uzat, fie ca vorbim de alimentatorul in sine, de cablu sau de mufa ce intra in slotul dedicat. Totusi, acestea sunt el mai usor de reparat, chiar la costuri reduse. Dar puteti evita reparatiile, asiguranu-va ca nu rupeti cablul sau mufa pe parcursul anilor de utilizare.

De asemenea, este indicat sa optati pentru serviciile de curatare laptop de fiecare data cand va fi necesar, cel putin odata pe an.
Curatarea implica si inlocuirea pastei termice, iar intreg procesul va aduce beneficii reale asupra performantelor laptopului.

Un laptop bine intretinut si utilizat cu atentie, va rezista pentru mai multi ani si poate nu va ajunge niciodata la service.

Lichidele reprezinta cauza principala in ceea ce priveste defectarea laptopului mai ales in cazul in care acestea ajung pe display sau pe tastatura. Cu cat veti tine la distanta lichidele de laptopul dumneavoastra, cu atat durata de viata a acestuia va fi una mai mare.

In cadrul acestor sfaturi de intretinere a laptopului putem aminti si de faptul ca nu este indicat sa suprasolicitati laptop-ul. Este indicat sa folositi un cooler suplimentar pentru racire si sa evitati situatiile in care il veti folosi fara ca acesta sa se poata aerisi corect. Multe persoane utilizeaza laptopul fara in pat iar acest lucru nu permite laptopului sa se aeriseasca corect. Utilizand contant laptopul in acest fel, pot aparea defectiuni diverse, cele mai grave implicand dezlipirea cipului video. Daca veti colabora cu un service specializat in acest domeniu, veti face o verificare a sistemului de racire si o curatare, in plus puteti primi si alte sfaturi de intretinere a laptopului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *